Utihnula erupcija vulkana u Japanu

Televizijski snimci pokazali su efekte poslije erupcije, kako se pepeo i kamenje kotrlja iz planinu ka jednoj od ostrvskih luka, a siva prašina je prekrila lukobrane i obojila more
0 komentar(a)
vulkan Šindake, Foto: Reuters
vulkan Šindake, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2015. 14:40h

Erupcija vulkana Šindake na malom ostrvu Kučinoerabu, u južnom Japanu, koji je natjerao na evakuaciju okolnog stanovništva, izgleda da je utihnula, saopštila je danas Japanska meteorološka agencija.

Japanska meteorološka agencija navela je da se vulkanska aktivnost, za sada, smirila.

U subotu ujutro, dim je primijećen na visini od 200 metara iznad vulkana, pošto se dan ranije velika erupcija sa oblacima pepela dizala do 9.000 metara u visinu, navodi japanska novinska agencija Điđi.

Ostalo je nejasno da li će se takvo stanje i održati i zato je zadržan najviši nivo upozorenja, prenijela je agencija AFP.

Televizijski snimci pokazali su efekte poslije erupcije, kako se pepeo i kamenje kotrlja iz planinu ka jednoj od ostrvskih luka, a siva prašina je prekrila lukobrane i obojila more.

Erupcije je primorala sve stanovnike ostrva, njih oko 140 da se evakuišu od koji je jedan stariji mještanin zadobio lakšu povredu lica.

Bonus video: