Felon: Prijetnje danas - Rusija i Islamska država

"Nevjerovatne proslave 70. godišnjice Dana pobjede podsjetile su na trijumf snaga slobode nad snagama fašizma. Ne treba da se podsjećamo da je svijet danas i dalje podjednako opasno mjesto", kazao je Felon
3 komentar(a)
Majkl Felon, Foto: Beta/AP
Majkl Felon, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.05.2015. 09:21h

Svijet je danas pođednako opasan kao što je bio tokom Drugog svjetskog rata zbog prijetnji koje predstavljaju Rusija i Islamska država, izjavio je britanski ministar odbrane Majkl Felon.

Najavljujući prioritete odbrane u narednih pet godina, Felon je rekao da je od ključne važnosti da Britanija bude sposobna da odgovori na "istovremene krize na više frontova u budućnosti", piše danas "Dejli mejl".

"Nevjerovatne proslave 70. godišnjice Dana pobjede podsjetile su na trijumf snaga slobode nad snagama fašizma. Ne treba da se podsjećamo da je svijet danas i dalje podjednako opasno mjesto", kazao je Felon.

"Na Bliskom istoku, varvari (IS) sprovode zvjerstvo za zvjerstvom, dok na obodima Evrope, agresivna Rusija agituje protiv Ukrajine i prijeti NATO", istakao je Felon.

On je poručio da će britanska vlada uraditi sve što je u njenoj moći kako bi garantovala bezbjednost, sigurnost i prosperitet Britanaca.

Felon je najavio da će preuzeti vodeću ulogu u izradi nove Procjene strategije odbrane i bezbjednosti, u kojoj će biti navedene moguće prijetnje Ujedinjenom Kraljevstvu, a koja treba da bude objavljena na jesen.

U svom blogu na sajtu Ministarstva odbrane, Felon je obećao "jačanje partnerstva" sa državama poput SAD i Francuske, kao i unutar Evrope i NATO, navodi britanski list.

Bonus video: