Sirija: 50 žrtava obračuna vojske i Islamske države

"Vojska je odbila napad u nekim oblastima, dok postoje oblasti u kojima su još u toku", naveo je vojni izvor za agenciju Rojters
0 komentar(a)
Sirija vojska, Foto: Reuters
Sirija vojska, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2015. 11:41h

Najmanje 30 sirijskih vojnika i 20 pripadnika Islamske države ubijeno je tokom noći, kada su džihadisti napali vladine snage u centralnoj Siriji.

Borbe su vođene oko grada Al-Sukna na 220 kilometara istočno od grada Homsa, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

I sirijski vojni izvor ranije je potvrdio sinoćnje napade džihadista, rekavši da je napad bio odbijen na nekoliko pozicija, dok su borbe nastaviljene na drugim.

"Vojska je odbila napad u nekim oblastima, dok postoje oblasti u kojima su još u toku", naveo je isti izvor za agenciju Rojters.

Islamska država je posljednjih nekoliko mjeseci pokrenula napade na područja pod kontrolom sirijske vojske kao i na ona koja su pod kotrolom pobunjenika na sjeveru i istoku Sirije.

Napadi su dodatan pritisak na vojsku i savezničku miliciju koji se suočavaju sa značajnim preprekama, posebno u sjeverozapadnoj provinciji Idlib gdje su pobunjenici zauzeli pokrajinsku prestonicu i obližnji grad Džisr al Šugur.

Libanska grupa Hezbolah, krucijalni saveznik sirijskog predsjednika Bašara al Asada zajedno sa sirijskom vojskom su, u međuvremenu, pokrenuli veliku ofanzivu da bi potisnuli pobunjenike iz strateški važne pogranične zone između Libana i Sirije, navodi Rojters.

Bonus video: