Fotografija koja je podijelila Ameriku: Slatka, potresna ili srceparajuća?

"Mnogi misle da je fotografija slatka, ja ipak mislim da je tragična", napisala je na Twitteru Amanda Mur o fotografiji koju je snimila u petak i podijelila na toj mreži uz hashtag #BaltimoreUprising
25 komentar(a)
Baltimor, Foto: Twitter
Baltimor, Foto: Twitter
Ažurirano: 06.05.2015. 17:45h

Ulice Baltimora dugo već ne oslikavaju ulice normalnog grada, sve više nalikuju na ratište. Porušene napuštene kuće, siromaštvo i bijeda na svakom koraku.

Fotografija je nastala samo nekoliko sati nakon što su vlasti Baltimora objavile podizanje optužnica protiv šestoro policajaca umiješanih u smrt Afroamerikanca Fredija Greja (25), a na njoj se nalaze crna djevojčica i pripadnik Nacionalne garde. Fotografija je za mnoge "slatka", drugi misle da je "potresna". Autorka fotografije smatra da je fotografija "srceparajuća".

"Mnogi misle da je fotografija slatka, ja ipak mislim da je tragična", napisala je na Twitteru Amanda Mur o fotografiji koju je snimila u petak i podijelila na toj mreži uz hashtag #BaltimoreUprising.

Vojnik na fotografiji drži automatsku pušku naslonjenu na zemlju, a cijev je uperena na samo nekoliko centimenatara od djevojčice.

“Jednostavno sam smatrala da je to čudno i tužno. Bilo je tužno i za tog gardistu što se tu nalazi, ali i za Baltimor. Bilo je tužno objašnjavati našoj djeci šta se događa“, rekla je Mur za USA Today.

Bonus video: