Islamska država: Spremni smo za nove napade u SAD, zaklaćemo Pamelu Geler

Prema saopštenju Islamske države, od navedenog broja boraca, 23 je spremno da izvrši napade slične onom koji se dogodio u Teksasu prije nekoliko dana, na izložbi karikatura proroka Muhameda
3 komentar(a)
Teksas, napad, Foto: Reuters
Teksas, napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2015. 08:58h

Teroristička organizacija Islamska država objavila je da se na teritoriji SAD ima oko 70 svojih pripadnika te terorističke organizacije i da su svi spremni za borbu, piše danas njujorški Daily News.

“Imamo 71 utreniranog borca u 15 različitih država u Sjedinjenim Američkim Državama. Oni su spremni da na našu riječ napadnu svaku metu koju mi odaberemo“, navedeno je iz ID.

Prema saopštenju Islamske države, od navedenog broja boraca, 23 je spremno da izvrši napade slične onom koji se dogodio u Teksasu prije nekoliko dana, na izložbi karikatura proroka Muhameda.

"Meta našeg napada bila je organizatorka izložbe Pamela Geler. Poslaćemo naše lavove da je zakolju", stoji u saopštenju ID, a prenosi njujorški Daily News.

Islamska država trenutno deluje u Siriji i Iraku gdje drži veliki dio teritorije tih zemalja, a u posljednjem periodu pokušava da se proširi na Libiju, Avganistan i Pakistan.

Bonus video: