Trening ili...: Ruski bombarderi ušli u vazdušni prostor SAD?

Portparol komande Vazduhoplovne odbrane Sjeverne Amerike Džef Dejvis nije želio da komentariše navodni upad ruskih bombardera, ali je rekao da prošle nedelje nije poslat nijedan lovac radi presretanja stranih aviona
7 komentar(a)
Tupoljev 95, Foto: Shutterstock
Tupoljev 95, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.05.2015. 09:43h

Dva ruska bombardera, opremljena da ponesu i nuklearne rakete, upali su u vazdušni prostor SAD nad Aljaskom, objavili su zvaničnici američkog Ministarstva odbrane.

Dva ruska bombardera tipa Tu-95 su u zonu iznad Aljaske uletjeli su 22. aprila, ali, za razliku od ranijih upada ruskih aviona u vazdušni prostor SAD, ovog puta nijesu poslati američki lovci da ih presretnu, objavio je list "Vašington tajms".

Portparol komande Vazduhoplovne odbrane Sjeverne Amerike Džef Dejvis nije želio da komentariše navodni upad ruskih bombardera, ali je rekao da prošle nedelje nije poslat nijedan lovac radi presretanja stranih aviona.

Ovo je prvi incident ove godine u kojem ruski avion ulazi u vazdušni prostor SAD i Kanade, a američki zvaničnici navode da to vjerovatno označava početak proljećnog treninga ruske avijacije.

Bonus video: