SAD: Žrtvama sveštenika pedofila 120 miliona dolara

Američka crkva svake godine izdaje izvještaj o optužbama za zlostavljanje i naporima crkve nakon izbijanja skandala sa sveštenicima pedofilima u SAD 2002. kada je bostonski nadbiskup priznao da je štitio sveštenika odgovornog za brojna seksualna zlostavljanja
2 komentar(a)
Katolički sveštenik, Foto: Shutterstock
Katolički sveštenik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.04.2015. 09:28h

Američka katolička crkva je između juna 2013. i juna 2014. godine dala 120 miliona dolara za obeštećenje žrtava seksualnog zlostavljanja.

Takođe, Američka katolička crkva je dala i 30 miliona dolara za programe borbe protiv pedofilije, navodi se u godišnjem izvještaju koji su naručili biskupi.

U tom 12. izvještaju ističe se da je 120 miliona potrošeno na obeštećenje, terapije za žrtve i advokatske troškove, dok je tridesetak miliona poslužilo za prevenciju, precizira Konferencija američkih biskupa, prenijele su agencije.

Američka crkva svake godine izdaje izvještaj o optužbama za zlostavljanje i naporima crkve nakon izbijanja skandala sa sveštenicima pedofilima u SAD 2002. kada je bostonski nadbiskup priznao da je štitio sveštenika odgovornog za brojna seksualna zlostavljanja.

Bonus video: