CNN objavio snimak: Osumnjičeni Saudijac nosio Kašogijevu odjeću?

Turski istražitelji vjeruju da je Madani, koji je iste visine i građe kao ubijeni novinar, trebalo da posluži kao njegov dvojnik i tako pomogne u prikrivanju planiranog zločina
78 pregleda 12 komentar(a)
džamal kašogi, Foto: Screenshot (Youtube)
džamal kašogi, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 22.10.2018. 11:18h

Jedan od petnaestorice Saudijaca osumnjičenih za smrt novinara Džamala Kašogija nosio je njegovu odjeću, a snimile su ga kamere, prenosi CNN pozivajući se na turske izvore.

Po riječima turskog službenika koji je pričao s novinarima CNN-a, snimke u kojoj Saudijac nosi odjeću novinara nastale su na dan ubistva novinara, 2. oktobra.

CNN je došao u posjed snimaka, a na njima se vidi čovjek koji izlazi na zadnja vrata konzulata. Na sebi je imao novinarovu odjeću, naočare i lažnu bradu, prenosi Indeks.

Isti je čovjek u istoj odjeći, pišu turski mediji, nekoliko sati kasnije viđen kod poznate Plave džamije u Istanbulu.

Čovjek na snimku je identifikovan kao Mustafa al - Madani, koji je on bio dio grupe za koju istražitelji vjeruju da je izvršila ubistvo novinara.

Turski istražitelji vjeruju da je Madani, koji je iste visine i građe kao ubijeni novinar, trebalo da posluži kao njegov dvojnik i tako pomogne u prikrivanju planiranog zločina.

Četiri sata bio u konzulatu, pa otišao na zadnja vrata

Madani je u konzulat ušao na prednja vrata četiri sata ranije. Tada nije imao brade, a odjeća mu je bila potpuno drugačija od one s kojom će izaći na zadnja vrata konzulata četiri sata kasnije.

"Kašogijeva odjeća je vjerovatno još bila topla kad ju je Madani obukao", rekao je turski zvaničnik za CNN.

Vjerenicu ubijenog novinara, koja ga je čekala ispred konzulata i nestanak prijavila vlastima, stražar na vratima konzulata tada je kazao kako joj je vjerenik vjerovatno izašao na zadnja vrata, za CNN je ispričao prijatelj ubijenog novinara.

Bonus video: