KRIMINALNI LANAC

Kuba: Tužilaštvo traži do 20 godina zatvora za krađu jaja

Krivično djelo obavljeno je uz "saučesništvo nepažljivih i/ili korumpiranih nadređenih i zahvaljujući neefikasnim mehanizmima kontrole", navela je Granma
52 pregleda 0 komentar(a)
jaja, jaje, Foto: Shutterstock
jaja, jaje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.02.2019. 20:24h

 Kubansko tužilaštvo zatražilo je kazne do 20 godina zatvora za 19 funkcionera optuženih da su od države ukrali osam miliona jaja uz saučesništvo "nepažljivih ili korumpiranih" nadređenih.

Za to djelo koje je, kako je procijenjeno, izazvalo štetu od 8,9 miliona kubanskih pezosa (356.000 dolara), "sankcionisano je" 19 državnih službenika zaduženih za distribuciju hrane u Havani, prenosi list Granma, ali ne piše kakve su kazne izrečene.

"Tužilaštvo je zatražilo za optužene kazne od osam do 20 godina zatvora", dodao je list, ukazujući na "postojanje kriminalnog lanca".

Istragom su otkrivene "greške u računovodstvu, nedostatak podataka o isporukama, kršenja procedura trgovine jajima i falsifikovanje faktura", dodao je taj list.

Krivično djelo obavljeno je uz "saučesništvo nepažljivih i/ili korumpiranih nadređenih i zahvaljujući neefikasnim mehanizmima kontrole", navela je Granma.

List nije naveo kada je vođen proces protiv tih funkcionera.

Preporučujemo za Vas