FBI istražuje hakerske napade Islamske države

Među metama napada islamista su američki sajtovi o automobilskim trkama u Ohaju, dobrotvorna organizacija u Misuriju, kao i sajt jedne crkve u Kanadi. Na tim sajtovima se nalazila crna zastava, simbol Islamske držve
0 komentar(a)
FBI, Google, Foto: AP
FBI, Google, Foto: AP
Ažurirano: 09.03.2015. 11:20h

Američka federalna policija (FBI) pokrenula je istragu o seriji hakerskih napada pristalica Islamske države na američke sajtove na internetu, javlja danas američka televizijska mreža NBC.

Među metama napada islamista su američki sajtovi o automobilskim trkama u Ohaju, dobrotvorna organizacija u Misuriju, kao i sajt jedne crkve u Kanadi. Na tim sajtovima se nalazila crna zastava, simbol Islamske držve.

Slični hakerski napadi registrovani su na nekim sajtovima u američkim saveznim državama Montana, Njujork, Masačusets i Minesota.

Federalna policija je navela da je pokrenula istragu i da je malo vjerovatno da ti hakerski napadi imaju neku "realnu vezu" s Islamskom državom.

Hakerski napadi zabilježni su juče i u Evropi, među kojima napad na sajt jednog irskog centra za borbu protiv nasilja. Na tom sajtu se pojavio natpis "Hakerski napad Islamske države. Svuda smo", uz muziku i crnu zastavu.

Bonus video: