"NEOPISIVA TRAGEDIJA"

Policajac ubio afroameričkog tinejdžera: "Očekuje se gnijev i nezadovoljstvo"

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se oko 100 demonstranata na mjestu ubistva koji pred policajcima uzvikuju slogane poput: "Kome možete vjerovati? Policiji ne možete"
1 komentar(a)
pištolj, Foto: Shuterstock
pištolj, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 07.03.2015. 14:33h

Policajac iz Viskonsina ubio je, po svemu sudeći, nenaoružanog afroameričkog tinejdžera, što je izazvalo protest nekoliko desetina ljudi na mjestu ubistva, saopštila je policija, a može se vidjeti na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama.

Šef policije Medisona Majk Koval izjavio je novinarima da je policajac došao na mjesto ubistva zbog prijavljenog uznemiravanja u petak oko 18.30 sati po lokalnom vremenu, a zatim je provalio u stan u koji je ušao 19-godišnji mladić osumnjičen i za jedan nedavni napad.

Koval je na konferenciji za novinare rekao da je uslijedila borba između osumnjičenog i policajca u kojoj je tinejdžer ubijen.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se oko 100 demonstranata na mjestu ubistva koji pred policajcima uzvikuju slogane poput: "Kome možete vjerovati? Policiji ne možete".

Mnogi od demonstranata su poslije toga prešli da protestuju u zgradi gradske skupštine u Medisonu, što se vidi na osnovu video snimaka objavljenih na Tviteru, navodi Rojters.

Za sada nije jasno da li je neko uhapšen.

List "Viskontin stejt žurnal" je objavio da su se drugovi ubijenog tinejdžera, koga su demonstranti identifikovali kao Entonija "Tonija" Robinsona, okupili na mjestu ubistva i rekli da je on bio srećna osoba.

Koval nije identifikovao osumnjičenog na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Medisona Pol Soglin je izjavio da će biti sprovedena opsežna istraga o ubistvu, u skladu sa novim zakonom države.

"Ovo je neopisiva tragedija. Očekujem da će biti mnogo gnijeva i nezadovoljstva", rekao je gradonačelnik.

Preporučujemo za Vas