Šangaj: Preminuo nakon 19 sati igranja World of Warcraft

"Čuo sam ga kako se muči i dok sam se okrenuo već je bio jako blijed", ispričao je Hsin Lo (20) koji je sjedio kraj njega. Dodaje kako ga je pitao je li dobro, na što mu je ovaj odgovorio da će biti u redu. Zabrinut za muškarca koji je nastavio s igranjem, Hsin je pozvao hitnu pomoć
1 komentar(a)
Video igrica, džojped, Foto: Shutterstock
Video igrica, džojped, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.03.2015. 12:00h

Nakon što je 19 sati bez pauze proveo igrajući igricu War of warcraft mladić star 24 godine počeo je iskašljavati krv da bi ubrzo nakon toga preminuo.

Snimci nadzornih kamera iz šangajske igraonice pokazuju Vu Taija dok je igrao posljednji nastavak popularne igre. U jednom trenu je počeo iskašljavati krv.

"Čuo sam ga kako se muči i dok sam se okrenuo već je bio jako blijed", ispričao je Hsin Lo (20) koji je sjedio kraj njega. Dodaje kako ga je pitao je li dobro, na što mu je ovaj odgovorio da će biti u redu. Zabrinut za muškarca koji je nastavio s igranjem, Hsin je pozvao hitnu pomoć.

"Prijatelj je odmah otišao i po osoblje, no dok su stigli, već je bio mrtav", rekao je Hsin. Doktori su pokušali reanimirati mladića, no nije bilo uspjeha. Iz policije su dodali da će obdukcija utvrditi uzrok smrti, ali dodaju da je 19 sati igranja bez odmora sigurno doprinijelo, piše Daily Mail.

Početkom januara na Tajvanu je u internet kafiću preminuo muškarac (32) nakon što je tri dana proveo za računarom.

Bonus video: