DJELOVALI U SAMOODBRANI

Američka vojska u Somaliji ubila 18 ekstremista

Somalija nema kontrolu nad svojom teritorijom još od 1991. godine, i pogođena je ne samo decenijama ratovanja već i ciklusima žeđi i glad
0 komentar(a)
Somalija, Foto: Reuters
Somalija, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2019. 11:29h

Američka vojska bombardovala je položaje ekstremista grupe Al Šabab na jugu Somalije gdje je poginulo 18 pripadnika te organizacije, saopštile su danas američke vlasti i dodale da su djelovale u samoodbrani.

"Američke snage su napade na položaje Al Šababa na jugu Somalije sprovele u samoodbrani", saopštila je američka vojna komandata u Africi i dodala da su napadi uslijedili kao odgovor na napade džihadista.

SAD podržavaju borbu protiv džihadista u Somaliji, koju predvode pripadnici snaga zemalja Afričke unije od 2007. godine.

Somalija nema kontrolu nad svojom teritorijom još od 1991. godine, i pogođena je ne samo decenijama ratovanja već i ciklusima žeđi i gladi.

Situacija je od avgusta 2011. počela da se popravlja, kada su pripadnici Al Šababa istjerani iz Mogadiša, ali ta organizacija, povezana s Al Kaidom, i dalje drži veliki dio juga Somalije i pokušava da se vrati u glavni grad.