Porodice mole nestale djevojčice: Ne idite u Islamsku državu

Devojčice starosti 15 i 16 godina bile su odlične učenice i išle su u istu školu u istočnom Londonu, a otišle su od kuće u utorak ne ostavivši poruku za sobom
6 komentar(a)
Nestale djevojčice, Islamska država, Foto: Beta/AP
Nestale djevojčice, Islamska država, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.02.2015. 14:11h

Porodice tri nestale britanske djevojčice za koje se vjeruje da su otišle u Siriju da se pridruže borcima Islamske države uputile su javni apel u kojem ih mole da se vrate kući.

Britanska policija danas je saopštila za se za devojčicama još traga u Turskoj, prenosi AP.

Devojčice starosti 15 i 16 godina bile su odlične učenice i išle su u istu školu u istočnom Londonu, a otišle su od kuće u utorak ne ostavivši poruku za sobom. Vlasti vjeruju da se ukrcale na avion za Istanbul.

Članovi porodica Šamime Begam, Amire Abas i Kadize Sultane rasplakali su se pred kamerama dok su govorili o svom strahu i šokiranosti.

"Nedostajete nam. Ne prestajemo da plačemo", rekao je Abas Husein, Amirin otac držeći u ruci plišanog medu koju je Amira poklonila majci. "Razmislite još jednom. Ne idite u Siriju".

Slučaj tri djevojčice izazvao je veliku pažnju javnosti u Britaniji čije vlasti upozoravaju na rastuću opasnost zbog Britanaca koji odlaze u Siriju da se bore u redovima Islamske države.

Prema zvaničnim podacima, najmanje 500 ljudi je iz Britanije otišlo u Siriju, a policija navodi da sve više mladih djevojaka odlazi u džihad.

Bonus video: