Velika prevara: Lažirala smrt supruga i dobila dva miliona dolara

Agent američke federalne policije FBI je juna 2013. utvrdio da je Igor Vorotinov lažno prikazao svoju smrt i da s novim identitetom živi u Ukrajini
52 pregleda 1 komentar(a)
Dolari, Foto: Shutterstock
Dolari, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.01.2015. 08:36h

Jedna žena je optužena u SAD za prevaru osiguravajućeg društva kojom je došla do dva miliona dolara tako što je lažno prijavila smrt bivšeg muža, a optužen je i njihov sin jer je u tome pomagao.

Irina Vorotinova (47) i Alkon Vorotinov (22) optuženi su za lažno prikazivanje smrti Igora Vorotinova u Moldaviji.

Igor Vorotinov je kupio polisu osiguranja života aprila 2010. godine i kao korisnike naveo tadašnju suprugu Irinu Vorotinovu i njihovog sina.

Već oktobra 2011. godine, policiji u Moldaviji je prijavljeno da je nađeno tijelo muškarca kod sela Kožušna. Pasoš i druga dokumenta kod tijela su ukazivali da je to Igor Vorotinov što je Irina Vorotinova potvrdila vlastima kada je otputovala u Moldaviju, saopštilo je tužilaštvo.

Na njen zahtjev, tijelo je kremirano u Odesi, u Ukrajini, a ona se vratila u SAD i smrt bivšeg muža prijavila osiguranju.

Osiguranje je potom poslalo Irini Vorotinovoj ček na dva miliona dolara, a ona i njen sin su otvorili račun u banci i od marta 2012. do sada prebacili više od 1,5 miliona dolara na račune u Švajcarskoj i Moldaviji, navodi se u tužbi.

Međutim, jedan agent američke federalne policije FBI je juna 2013. utvrdio da je Igor Vorotinov lažno prikazao svoju smrt i da s novim identitetom živi u Ukrajini.

Novembra 2013. godine, carinici su zaustavili Alkona Vorotinova u Detroitu kada se vratio s putovanja u Moldaviju i pregledom njegovog kompjutera utvrdili da je u kontaktu s ocem.

Bonus video: