Uznemirujući video: Dječak iz Islamske države ubija ruske špijune

Jedan od ubijenih je rekao da je državljanin Kazahstana i da ga je Federalna bezbjednosna služba (FSB) Rusije unajmila i poslala u Siriju kako bi se on pridružio IS i prikupio informacije
0 komentar(a)
Islamska država, Foto: Screenshot (YouTube)
Islamska država, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.01.2015. 20:09h

Pripadnici terorističke organizacije Islamska država (IS) objavili su snimak na kojem dječak ubija dvojicu ljudi osumnjičenih da su radili za ruske obavještajne službe.

Kako prenosi agencija AFP, dvojica ubijenih su prvo ispitivani o navodnim namjerama da se infiltriraju u redove IS u Siriji.

Da džihadisti mnogo vremena posvećuju usavršavanju rada na video-snimcima svojih zločina, pokazuje i to što narator govori na ruskom jeziku.

Jedan od ubijenih je rekao da je državljanin Kazahstana i da ga je Federalna bezbjednosna služba (FSB) Rusije unajmila i poslala u Siriju kako bi se on pridružio IS i prikupio informacije.

Drugi zarobljeni nije otkrio svoje državljanstvo, a takođe je rekao da ga je FBS Rusije poslala u Siriju sa zadatkom da ubije neimenovanog pripadnika IS.

Sumnja se da je on trebalo da ubije nekog od čečenskih boraca koji se nalaze u samom hijerarhijskom vrhu ove terorističke grupe.

Nakon ispitivanja snimak je prikazao dvojicu zarobljenih, jednog borca IS i dječaka sa pištoljem.

Nekoliko trenutaka kasnije dječak je obojicu zarobljenih ubio, potom istakavši da će kad odraste željeti da ubija nevjernike.

Rekao je da se zove Abdulah i da je iz Kazahstana.

Ruska FSB se još nije oglasila povodom ovog slučaja.

Bonus video: