Maradona: Srećan sam što je Kastro dobro

Maradona jerekao da se u pismu na četiri stranice raspravlja o potrošnji nafte u svijetu, oslobađanju trojice kubanskih obavještajaca u SAD prošlog mjeseca, kao i posljednjem samitu samitu ljevičarskog bloka latinoameričkih zemalja
0 komentar(a)
maradona, Foto: Reuters
maradona, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2015. 08:24h

Fudbalska legenda Dijego Maradona potvrdio je da je dobio pismo od Fidela Kastra, dodajući da je srećan što sad zna da je on dobro, poslije glasina da je umro.

Maradona je za TV mrežu Telesur rekao da se u pismu na četiri stranice raspravlja o potrošnji nafte u svijetu, oslobađanju trojice kubanskih obavještajaca u SAD prošlog mjeseca, kao i posljednjem samitu samitu ljevičarskog bloka latinoameričkih zemalja (ALBA).

TV mreža Telesur objavila je ranije da je Fidel Kastro poslao pismo Maradoni, u namjeri da pobije glasine o svojoj smrti.

Ovo je prvi put da se Fidel Kastro oglasio poslije gotovo tri mjeseca.

Mreža koju su osnovali Venecuela, Kuba i njihovi saveznici, prikazala je fotografiju Maradone, kako drži pismo s potpisom Fidela Kastra (88), datirano 11. januara, u 19.25 časova.

Telesur nije otkrio sadržinu pisma, ali je naveo da su njime ućutkane glasine da je Kastro umro, prenio je AP.

Ova TV mreža, međutim, nije objavila i fotografije Kastra, koji se u javnosti nije pojavljivao više od godinu dana.

Prije nekoliko dana, na društvenim mrežama širom svijeta pojavile su se glasine o smrti bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra.

Slične spekulacije su se u više navrata proteklih decenija pojavljivale u zajednicama kubanskih iseljenika, posebno nakon što je zbog bolesti Fidel Kastro bio primoran da napusti položaj predsjednika 2006.

Novi talas glasina pokrenut je posebno time što se Kastro nije oglasio da komentariše ponovno uspostavljanje punih diplomatskih odnosa između SAD i Kube 17. decembra.

Neki sajtovi u inostranstvu prenijeli su da je Kuba sazvala pres konferenciju, najvjerovatnije povodom Kastrovog zdravstvenog stanja.

Kubanski zvaničnici su medijima u Havani, međutim, rekli da nije sazvana pres konferencija, a nema ni vidljivih znakova da se zvanično priprema proglašavanje dana žalosti.

Bonus video: