NAĐEN U DVORIŠTU DŽAMIJE

Dječak silovan i zadavljen, sveštenik pod istragom

Tijelo dječaka Moena Jasina nađeno je u dvorištu džamije u Lahoreu nakon što je njegov otac juče prijavio njegov nestanak
4 komentar(a)
Pakistan, Foto: Beta/AP
Pakistan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.01.2015. 15:13h

Pakistanska policija pokrenula je danas istragu protiv jednog istaknutog sveštenika nakon što je u dvorištu džamije u Lahoreu pronađeno bačeno tijelo šestogodišnjeg dječaka za koga je utvrđeno da je zadavljen, a prethodno i seksualno zlostavljan.

"Priveli smo sedam osoba uključujući lokalnog sveštenika Karija Sakiba, koji je glavni osumnjičeni u ovom slučaju", rekao je Idžaz Šafi Dogar, visoki policijski zvaničnik u istočnom gradu Lahoreu, a prenosi AFP.

Tijelo dječaka Moena Jasina nađeno je u dvorištu džamije u Lahoreu nakon što je njegov otac juče prijavio njegov nestanak.

U međuvremenu, grupa od oko 200 ljudi okupila se u blizini dječakove kuće, tražeći da krivci budu privedeni pravdi.

U novembru prošle godine, šestogodišnja djevojčica iz manjinske etničke zajednice Hazara zadavljena je i bačena u blizini smetlišta nakon što je nad njom izvršen pokušaj silovanja u jugozapadnom gradu Kveta u pokrajini Balučistan.

U Pakistanu su djeca često žrtve seksualnog nasilja, mada vlasti ne raspolažu dovoljnim brojem podataka pošto mnoge porodice ne prijavljuju takve zločine jer smatraju da bi ih to osramotilo, navodi francuska agencija.

Preporučujemo za Vas