Honduras: Zaplijenjena kokainska pasta

Pasta, koja služi kao baza za pravljenje kokaina, pronađena je unutar šipki koje su dopremljene u četiri od osam kontejnera poslatih iz Kartahene u Kolumbiji, navele su juče vlasti
179 pregleda 0 komentar(a)
kokain, Foto: Shutterstock
kokain, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.12.2014. 12:54h

Bezbjednosne snage u Hondurasu zaplijenile su u karipskoj luci Puerto Kortes 2.852 drvene šipke ispunjene sa 339 kilograma kokainske paste.

Pasta, koja služi kao baza za pravljenje kokaina, pronađena je unutar šipki koje su dopremljene u četiri od osam kontejnera poslatih iz Kartahene u Kolumbiji, navele su juče vlasti, a prenosi Rojters.

"Pronašli smo 339 kilograma kokainske paste, a sjutra ćemo nastaviti sa pregledanjem preostalih kontejnera", rekao je neimenovani portparol policije i dodao da su drvene šipke, koje su duge oko metar, izgledale kao da su potpuno zatvorene. Honduras je postao važna stanica za trgovce narkoticima povezane sa meksičkim narko-kartelima koji transportuju kokain iz Južne Amerike do SAD.

Kokain se u Hondurasu i proizvodi - tri laboratorije za proizvodnju ove droge pronađene su ove godine u toj centralnoameričkoj državi, navodi britanska agencija, pozivajući se na reči neimenovanog vojnog zvaničnika. Prisustvo narko gangova povećalo je nasilje u Hondurasu, koji ima najveću stopu ubistava u svijetu, prema nedavnom izvještaju UN.

Bonus video: