Ubica njujorških policajaca najavio zločin: "Zamotaću svinje u čaršav"

Policijski nadzornik Vilijam Braton rekao je kako je napadač ispalio više metaka u glave i gornje dijelove tijela policajaca, koji nijesu stigli ni posegnuti za oružjem
0 komentar(a)
Njujork, policija, Foto: Reuters
Njujork, policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.12.2014. 13:34h

Službeni izvori navode da je čovjek koji je juče ubio dva policajca u Njujorku, a nakon toga presudio sebi prije zločina objavio da će ubiti policajce.

Ubijeni policajci, Venjian Liu i Rafael Ramos, parkirali su auto u sijenci velikog stambenog kompleksa kada je napadač, Ismail Brinsli, došao do prozora i zapucao.

Policijski nadzornik Vilijam Braton rekao je kako je napadač ispalio više metaka u glave i gornje dijelove tijela policajaca, koji nijesu stigli ni posegnuti za oružjem.

Ismail je na društvenim mrežama objavio nekoliko izjava koje su upućivale na to da ima namjeru da ubije policajce zbog ljutnje oko događaja vezanih za ubistva nenaoružanih Afroamerikanaca Erika Garnera i Majkla Brauna koje su ubili bijeli policajci.

Tako je u subotu na Instagramu objavio poruku u kojoj je jasno naznačio svoje namjere.

"Svinje će danas dobiti krila. Uzeli su jednog našeg... Hajmo uzeti dva njihova... Ovo bi mogla biti moja posljednja poruka... Zamotaću svinje u čaršav", napisao je, dodajući hashtagove #ShootThePolice #RIPEricGarner #RIPMikeBrown.

Bonus video: