Kastro: Akcija protiv nepravičnog globalizovanog svijeta

Na samitu su učestvovali predstavnici 15 zemalja članica CARICOM-a i Kube, sa ciljem da se poveća trgovina i saradnja u okviru Zajednice i sa Kubom, prenosi AFP
0 komentar(a)
Samit Karipske zajednice, Foto: Reuters
Samit Karipske zajednice, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2014. 07:16h

Kubanski predsjednik Raul Kastro se još jednom založio za akciju protiv nepravičnog globalizovanog svijeta.

Kastro je apelovao u ponedeljak na samitu Karipske zajednice (CARICOM) i Kube da zemlje regiona ostvare dublje ekonomske i političke integracije i založio se za akciju protiv nepravičnog globalizovanog svijeta.

Na samitu su učestvovali predstavnici 15 zemalja članica CARICOM-a i Kube, sa ciljem da se poveća trgovina i saradnja u okviru Zajednice i sa Kubom, prenosi AFP.

"Predlažem da podijelimo ostvarive ideje i predloge da nastavimo da zajedno radimo na razvijanju bilateralne saradnje i razmjene i da diversifikujemo naše ekonomske i trgovinske odnose kako bi se suočili sa globalizovanim svijetom nepravdi i nejednakosti u kojem živimo", izjavio je Kastro.

Kubanski predsjednik je podsjetio da kao male, ostrvske nacije i države u razvoju, zemlje Kariba moraju da prežive u svijetu uzdrmanom globalnom ekonomskom krizom.

Karipski lideri su, inače, u nedjelju apelovali na SAD da ukinu embargo prema Kubi, koji je na snazi već više od pola vijeka.

Bonus video: