Sent Luis: Tinejdžer osumnjičen za ubistvo Bosanca

0 komentar(a)
Zemir Begić, Foto: Twitter
Zemir Begić, Foto: Twitter
Ažurirano: 02.12.2014. 07:37h

Američki tinejdžer Robert Mičel (17) optužen je za ubistvo, prvog stepena, bosanskog imigranta Zemira Begića tokom vikenda u Sent Luisu, javila je američka lokalna televizija KMOV-TV.

Mičel je treći američki tinejdžer koji je uhapšen za brutalno ubistvo Bosanca, dok je on branio svoju suprugu od nasilnika u američkom gradu Sent Luis, prenijela je agencija AP.

Policija je saopštila da se osumnjičeni 17-togodišnjak predao inspektorima Odjeljenja za ubistva u nedjelju uveče i da je u ponedjeljak popodne okružno tužilaštvo saopštilo da se Mičel tereti kao odrasla osoba za ubistvo prvog stepena i oružanu akciju.

KMOV-TV navodi da još nije poznato da li će i druga dva osumnjičena tinejdžera biti optužena kao odrasle osobe ili maloljetnici.

Ubistvo Bosanca izazvala je spontani protest u bosanskoj zajednici i demonstranti su blokirali saobraćaj u Gravoisu i Itaski u nedjelju uveče, kao odgovor na nasilje u komšiluku.

Begić je ubijen brutalno, udarcima čekića. Nalazio se u svom vozilu kada mu je prišlo nekoliko maloljetnih osoba i počelo da udara u njegov automobil, a onda su napali i njega.

On je pronađen bez svijesti i sa povredama glave, stomaka i lica, sat i po poslije ponoći u nedjelju, u jednoj ulici u Sent Luisu i preminuo je od povreda u bolnici.

Begić se, sa porodicom, preselio u SAD 1996. godine, dok je u Sent Luis došao prije nekoliko mjeseci, pošto se oženio zemljakinjom Arijanom Mujkanović koja živi u tom gradu.

Bonus video: