Djevojke pretukle napadače u autobusu, putnici samo nijemo posmatrali

"Prvo je htio da nam da broj telefona, a kada smo odbile, pozvao je prijatelje koji su bili vrlo nepristojni, a potom i fizički nasilni"
1 komentar(a)
napad na djevojke u autobusu, Indija, Foto: Screenshot (YouTube)
napad na djevojke u autobusu, Indija, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.12.2014. 08:58h

Dvije sestre u gradskom prevozu u jednom indijskom gradu, uspješno su se obranile od nasilnika u autobusu udarajući ih čime su stigle.

Indija je poznata po nasilju nad ženama koje nerijetko doživljavaju zlostavljanja na javnim mjestima. Nasilje nad indijskim ženama došlo je u centar pažnje svjetske javnosti nakon grupnog silovanja i ubistva studentkinje u gradskom autobusu, u glavnom gradu te zemlje, Nju Delhiju, u decembru 2012. godine.

Nakon tog napada, u Indiji su više puta održane demonstracije, tokom kojih su građani tražili strožije zakone protiv silovatelja.

Posljednji incident dogodio se u Rohtaku, gradu udaljenom oko 60 kilometara od Nju Delhija, kada su se dvije djevojke, starosti 22 i 19, vraćale autobusom kući, prenosi BBC.

Jedan muškarac koji je bio u istom autobusu je počeeo da im dobacuje, slao im je poljupce, a onda je počeo i da bude nepristojan sa komentarima i da ih fizički dodiruje, prenosi indijski mediji.

Tom mladiću su se pridružili još neki muškarci u autobusu. Djevojke, za koje se ispostavilo da su sestre Arti i Poja, su ih zamolile da prestanu, a onda su počele da ih udaraju tašnama.

"Prvo je htio da nam da broj telefona, a kada smo odbile, pozvao je prijatelje koji su bili vrlo nepristojni, a potom i fizički nasilni. Jedan je zgrabio za vrat, dok je drugi držao otpozadi moju sestru", ispričala je jedna od žrtava.

Djevojke su uspjele da se odbrane, ali dodaju da im niko nije priskočio u pomoć.

Iz policije je saopšteno da su prijavu o incidentu dobili u petak poslijepodne. Tri mladića su uhapšena u nedjelju veče.

Jedan policijski zvaničnik kazao je za indijske medije da razmišljaju i o tužbi protiv vozača autobusa i njegovog pomoćnika.

"Vozač je trebalo da odveze autobus do najbliže policijske stanice. Ali on to nije uradio. Nije ni intervenisao kada se napad na djevojke dogodio", rekao je on.

Bonus video: