Sestra Kim Džong Una na visokoj partijskoj funkciji

Ona se prvi put se u javnosti pojavila u decembru 2011. godine, na sahrani svog oca Kim Džong Ila, koga je naslijedio njen brat i aktuelni lider Kim Džong Un
0 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.11.2014. 09:27h

Sjeverna Koreja prvi put je saopštila da je mlađa sestra lidera Kim Džong Una postavljena na visoku partijsku funkciju u odjeljanju Centralnog komiteta Radničke partije.

Prema sjevernokorejskih pisanju medija, Kim Jo-Jong ima 26 godina i obavljaće funkciju pomoćnika direktora u Radničkoj partiji Koreje.

Ona se prvi put se u javnosti pojavila u decembru 2011. godine, na sahrani svog oca Kim Džong Ila, koga je naslijedio njen brat i aktuelni lider Kim Džong Un. Školovala se u Švajcarskoj.

Kim-Jo Jong se u više navrata bila sa svojim bratom na zvaničnim događajima, a tokom putovanja "po terenu" sjevernokorejski lider dao joj je više "tehničkih savjeta", vezanih za industriju, školstvo, poljoprivredu i vojsku.

Porodica Kim, sa obilježjima komunističke dinastije, na čelu je Sjeverne Koreje od rata sa Južnom Korejom ( 1950 - 1953).

Prošle i ove godine došlo je do "čistke" u okviru porodičnog klana. Ujak lidera, koji je smatran za drugog po značaju funkcionera u Pjongjangu, optužen je za izdaju i strijeljan, a tetka lidera,takođe na visokoj funkcije, je nestala i o njenoj sudbini se ne saopštava.

Bonus video: