Djevojčicu zapalili jer se opirala silovanju

Porodica nastradale je rekla policiji da je šestorica muškaraca uvukla djevojčicu u kuću kada se usprotivila njihovim nepristojnim pokretima i dodirivanju. Muškarci su je potom polili kerozinom i zapalili kako bi je kaznili zbog opiranja
0 komentar(a)
vatra, požar, Foto: Shutterstock.com
vatra, požar, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 26.11.2014. 12:57h

Petnaestogodišnja djevojčica podlegla je povredama u nedelju uveče, nakon što su je u indijskoj državi Utar Pradeš šestorica muškaraca zapalila zbog opiranja zlostavljanju, prenosi agencija AFP.

Ovaj strašan incident posljednji je u nizu seksualnih napada na žene, koji se gotovo svakodnevno događaju uprkos međunarodnim osudama zbog grupnog silovanja studentkinje 2012. godine. U najnovijem slučaju, policija je uhapsila četvoricu muškarca koji su 16. novembra napali djevojčicu čim je izašla iz kuće, u selu 277 kilometara jugoistočno od Nju Delhija. Porodica nastradale je rekla policiji da je šestorica muškaraca uvukla djevojčicu u kuću kada se usprotivila njihovim nepristojnim pokretima i dodirivanju, saopštio je lokalni nadzornik policije RK Sahu. Muškarci su je potom polili kerozinom i zapalili kako bi je kaznili zbog opiranja.

Djevojčica je odvedena u lokalnu bolnicu, gdje je podlegla povredama, rekao je nadzornik. "Četvorica od šestorice optuženih je uhapšeno. Svi su iz istog sela i pripadaju istoj kasti kao djevojčica", izjavio je Sahu. Policija traga za još dvojicom". Indija se poslednjih godina suočava sa oštrim kritikama i bijesom javnosti zbog čitavog niza slučajeva silovanja. Fatalno grupno silovanje 23-godišnje studentkinje u autobusu u Nju Delhiju u decembru 2012. godine, koje se završilo njenim ubistvom, pokrenulo je masovne ulične proteste i podstaklo usvajanje strožih zakonskih mjera protiv seksualnih prestupnika.

Bonus video: