Kina: Žena napala dvoje djece nožem, ubila dječaka

U medijskim izvještajima o incidentu, koji se dogodio u gradu Bejhaj u južnoj kineskoj provinciji Guangsji, ne navodi se da li je žena na neki način povezana sa žrtvama
55 pregleda 0 komentar(a)
Kineska policija, Policija Kina, Foto: Shutterstock
Kineska policija, Policija Kina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.11.2014. 11:31h

Jedan trogodišnji dječak ubijen je danas u Kini, dok je nešto starija djevojčica teško povrijeđena, kada ih je na ulici nožem napala žena, objavili su danas kineski mediji.

Policija je privela osumnjičenu, koja ima oko 40 godina, i od nje oduzela kuhinjski nož i bodež, prenijela je agencija Sinhua, navodeći kako je moguće da je žena mentalno oboljela.

Povrijeđena djevojčica, stara devet godina, prevezena je u bolnicu, prenosi agencija AFP.

U medijskim izvještajima o incidentu, koji se dogodio u gradu Bejhaj u južnoj kineskoj provinciji Guangsji, ne navodi se da li je žena na neki način povezana sa žrtvama.

To je već drugi napad na decu u Guangsjiu u proteklih nekoliko nedjelja, pošto je krajem septembra jedan muškarac na smrt izbo četvoro đaka dok su išli u školu.

Prethodno je početkom septembra je jedan muškarac izbo troje djece i jednu nastavnicu u osnovnoj školi u centralnoj kineskoj provinciji Hubej.

Posljednjih godina je u Kini zabilježeno povećanje broja nasilnih zločina. Studije pokazuju i da je u toj zemlji sve više mentalno oboljelih, od kojih mnogi ne dobijaju adekvatan medicinski tretman zbog manjka sredstava i kvalifikovanih zdravstvenih radnika.

Bonus video: