Kim ponovo u javnosti sa štapom

Francuski list "Puan" napisao je da je francuski ljekar sredinom septembra u bolnici u Pjongjangu operisao obje noge Kim Džong Una, i da se on zato nije pojavljivao u javnosti
0 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Beta/AP
Kim Džong Un, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.10.2014. 08:22h

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un opet se pojavio na naslovnim stranama zvaničnih medija, kako hoda sa štapom.

"Rodong Šinmun", dnevnik vladajuće partije, objavio je sliku Kima, nasmijanog sa crnim štapom u lijevoj ruci kako obilazi dva stambena bloka za zaposlene na univerzitetu Kim Čaek, specijalizovanom za nuklearna istraživanja.

Treći Kim u ovoj komunističkoj dinastiji, mladi lider koji ima oko trideset godina, ponovo se pojavio u javnosti 14. oktobra posle 40-dnevnog nestanka koji je podstakao razne spekulacije o njegovom zdravlju, čak i mogućem državnom udaru u toj medijski zatvorenoj zemlji.

Nije dato zvanično objašnjenje za njegovo odsustvo. Prije nego što je nestao na snimcima državne televizije viđen je kako šepa.

Francuski list "Puan" napisao je da je francuski ljekar sredinom septembra u bolnici u Pjongjangu operisao obje noge Kim Džong Una, i da se on zato nije pojavljivao u javnosti.

Kim Džong Un naslijedio je svog oca Kim Džong Ila, koji je umro od srčanog udara 2011. godine u 69. godini.

Njegova smrt je objelodanjena tek posle dva dana. Kimov đed Kim Il Sung osnivač je Demokratske narodne republike Koreje.

Njihove statue i portreti nalaze se na ulicama i u zgradama širom zemlje, i dio su kulta ličnosti koji se pothranjuje zvaničnom propagandom, piše agencija Frans pres.

Bonus video: