Papa sazvao izaslanike sa Bliskog istoka

Sastanak je sazvan kako bi se našlo rješenje da se zaštite hrišćani koje ugrožavaju islamski militanti i kako bi pomogli onima koji su bili prinuđeni da napuste svoje kuće
0 komentar(a)
papa, papa Franjo, Foto: Reuters
papa, papa Franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.10.2014. 18:25h

Papa Franjo sazvao je danas svoje ambasadore širom Bliskog istoka na trodnevni sastanak, kako bi pronašli način da zaštite hrišćane.

Sastanak je sazvan kako bi se našlo rješenje da se zaštite hrišćani koje ugrožavaju islamski militanti i kako bi pomogli onima koji su bili prinuđeni da napuste svoje kuće.

Dok je Vatikan podržao vojnu akciju u cilju zaustavljanja ekstremista, papa Franjo je svojim izaslanicima rekao da se nada da će njihove ideje i inicijative pokazati solidarnost crkve s progonjenim hrišćanima i odgovoriti na "potrebe svih onih koji pate u regionu", saopšteno je u Vatikanu.

Na sastanku su se okupili izaslanici Vatikana iz Egipta, Izraela i palestinskih teritorija, Jordana, Iraka, Libije, Sirije i Turske.

Njima će se pridružiti šefovi različitih službi Svete stolice, među kojima i direktor vatikanske dobrotvorne organizacije "Kor unum", kao i kardinal Fernando Filoni, koji je prošlog mjeseca putovao u Kurdistan kao lični izaslanik pape Franja, s novcem za raseljene hrišćane i druge religijske manjine, prenio je AP.

Bonus video: