Lavrov: SAD nastavljaju da se vojno miješaju, uprkos jadnim rezultatima

Vašington je otvoreno proglasio da ima pravo da jednostrano koristi silu svuda da bi branio svoje interese", rekao je ruski ministar u govoru na zasijedanju Generalne skupštine UN
0 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2014. 20:00h

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov kritikovao je u govoru u Ujedninjenim nacijama američki vojni intervencionizam.

"Vašington je otvoreno proglasio da ima pravo da jednostrano koristi silu svuda da bi branio svoje interese", rekao je ruski ministar u govoru na zasijedanju Generalne skupštine UN.

"Vojno miješanje je postalo norma, uprkos jadnom rezultatu vojnih operacija SAD posljednjih nekoliko godina", rekao je Lavrov pominjući intervencije u Iraku, Libiji i Avganistanu.

Rusija koja podržava Siriju, smatra da Vlada u Damasku treba da se uključi u koaliciju protiv vojske "Islamske države", pogotovo što je Damask "jasno stavio do znanja da je spreman da se pridruži", rekao je Lavrov.

Sjedinjene Države, zajedno s koalicijom niza zemalja, većinom arapskih, od početka ove nedjelje izvode avionske napade na položaje vojske "Islamske države" na teritoriji Sirije.

Sjedinjene Države od početka avgusta bombarduju i položaje te vojske u Iraku.

Bonus video: