Egipat: Ubijen glavni svjedok na suđenju Mohamedu Morsiju

Bezbjednosni zvaničnici su povodom eksplozije pred zgradom Ministarstva rekli da je pored dvojice ubijenih oficira povrijeđeno sedam ljudi
0 komentar(a)
Egipat, Kairo, Foto: Reuters
Egipat, Kairo, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.09.2014. 19:52h

Trojica policajaca poginula su danas u eksploziji automobila-bombe u blizini zgrade Ministarstva spoljnih poslova u Kairu.

Kako je navelo egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova, među poginulima je i ključni svjedok na suđenju svrgnutom islamističkom predsjedniku Mohamedu Morsiju.

Islamistička grupa Ajnad Misr, koja je izvela prethodni značajniji bombaški napad u Kairu, preuzela je putem Tvitera odgovornost i za današnju eksploziju, javio je Rojters.

Eksplozija je odjeknula u blizini zgrade ministarstva i sjedišta državne televizije.

U odvojenom incidentu se, na nekih 100 kilometara od Kaira, kod mjesta Fajum, na trenažnoj misiji srušio vojni helikopter.

U helikopteru je poginulo šest ljudi, saopštio je portparol armije general Muhamed Samir, a prenijela državna televizija.

Uzrok helikopterske nesreće je tehničke prirode, a ministar odbrane, general Sedhi Sobki naredio je istragu.

Od prošlogodišnjeg svrgavanja islamističkog predsjednika Muhameda Mursija, Egipat se suočava sa pojačanom kampanjom militantskog nasilja usmjerenog na policijske snage, koje je isprva bilo koncentrisano na Sinajsko poluostrvo, ali se u posljednje vrijeme proširilo i na glavni grad.

Bonus video: