Indijska ministarka: Ateisti su krivi za poplave

U prirodnoj katastrofi 2013, koju su mediji nazivali “himalajskim cunamijem”, potopljen je cijeli grad oko hrama u Kedarnatu, a hiljade hodočasnika je izgubilo život
2 komentar(a)
Detalj iz Indije, Foto: Reuters
Detalj iz Indije, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2014. 07:10h

Indijska ministarka vodoprivrede Uma Barti izjavila je da su ljudske fekalije “suštinski razlog” katastrofalnih poplava, koje su prošle godine pogodile sjever Indije, usmrtivši više od 6.000 ljudi.

U prirodnoj katastrofi 2013. godine, koju su mediji nazivali “himalajskim cunamijem”, potopljen je cijeli grad oko hrama u Kedarnatu, a hiljade hodočasnika je izgubilo život.

U razgovoru sa stručnjacima Himalajskog instituta za glaciologiju i proučavanje šuma, povodom planova za obnovu hrama, indijska ministarka je izjavila da su poplave izazvali ateisti koji su godinama praznili crijeva u blizini svetilišta, ističući da je defekacija zabranjena u prirodnom okruženju hrama, prenosi "Blic".

“Kako je vrijeme prolazilo, ateisti su se doseljavali, uglavnom iz poslovnih razloga. To je razbijesnelo prirodu u Kedarnatu 2013”, prenosi “Hindustan tajms njuspejper” ministarkine riječi.

Bonus video: