Pol: Vlada SAD zna više nego što govori o padu malezijskog aviona

Pol je kritikovao SAD zbog njihovog neuspjeha da, uprkos čitavom arsenalu tehnologije koji imaju, pruže makar zrno dokaza kako bi riješili misteriiju
52 pregleda 1 komentar(a)
Ron Pol, Foto: Shutterstock
Ron Pol, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.08.2014. 17:24h

Bivši američki kongresmen Ron Pol izjavio da SAD "znaju više nego što govore" o malezijskom avionu koji se srušio iznad istočne Ukrajine, prenosi Raša Tudej.

U nastojanju da unese malo ravnoteže i zdravog razuma u tekuću debatu o tome šta se dogodilo sa avionom, Pol kaže da je uvjeren da američka vlada krije informacije o katastrofi.

"Američka vlada je čudnovato utihnula kada je riječ o optužbama da su Rusija ili njeni saveznici oborili malezijski avion raketama Buk", naveo je Ron Pol na svom sajtu, prenosi RT.

Još jedan događaj koji nije objašnjen je to što je ruska vojska na dan katastrofe detektovala kako se jedan ukrajinski avion lovac SU 25 približava malezijskom avionu, navodi RT.

Kijev do sada nije dao prihvatljivo objašnjenje zašto se taj lovac nalazio tako blizu putničkom avionu, samo nekoliko trenutaka prije nego što je oboren.

"Voljeli bismo da dobijemo objašnjenje zašto je vojni lovac letio duž civilnog koridora, gotovo istovremeno i na istom nivou kao i putnički avion", rekao je neposredno nakon pada aviona ruski general-pukovnik, Andrej Kartopolov, prenosi RT.

Pol je kritikovao SAD zbog njihovog neuspjeha da, uprkos čitavom arsenalu tehnologije koji imaju, pruže makar zrno dokaza kako bi riješili misteriiju malezijskog aviona.

Teško je povjerovati da SAD nijesu pružile precizne podatke o tome ko je i kada šta radio iako raspolažu svim mogućim špijunskim satelitima za praćenje svega što se dešava u Ukrajini, kaže taj nekadašnji predsjednički kandidat.

"Šteta što ne možemo da računamo na našu vladu da može da nam jednostavno kaže istinu i pokaže nam dokaze", navodi Pol i dodaje da je uvjeren da vlada SAD zna mnogo više nego što govori, prenosi RT.

Bonus video: