Uragan Izel pogodio Havaje

Havajska elektrodistributivna kompanija je saopštila da je 5.000 potrošača bez struje, uglavnom u istočnim Havajima, izjavio je zvaničnik okruga Havaji
0 komentar(a)
Uragan, Havaji, Foto: Beta/AP
Uragan, Havaji, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.08.2014. 09:50h

Uragan Izel stigao je na Havaje, obarajući stabla i uzrokujući nestanak struje, a to je tek prva od dvije velike oluje koje će pogoditi ovaj arhipelag.

Snažniji uragan Hulio jača i ide iza prvog.

Više od 1.200 ljudi pohrlilo je u centre za evakuaciju širom Velikog ostrva, pokazuju podaci Civilne odbrane okruga Havaji, dok obilna kiša, praćena jakim vetrom, pada na prostoru istočnih Havaja od područja Pune do grada Ilo.

Havajska elektrodistributivna kompanija je saopštila da je 5.000 potrošača bez struje, uglavnom u istočnim Havajima, izjavio je zvaničnik okruga Havaji, navodi Rojters.

Uragan jačine jedan, koji je juče stigao na Havaje, donio je vetar koji se kreće brzinom od oko 120 kilometara na sat, izjavio je meteorolog Erik Lo iz Centralnog pacifičkog centra za uragane.

Međutim, jačina slabi i možda će prerasti tropsku oluju.

U međuvremenu, uragan Hulio jača i očekuje se da će proći sjeverno od Havaja u nedjelju ili ponedjeljak ujutro, kaže Lo.

Bonus video: