Egipat kritikuje SAD: Ne koristimo američko oružje protiv vlastitog naroda

Portparol ministarstva Badr Abdel-Ati rekao je da vojnu pomoć koju dobija od SAD, Egipat koristi za borbu protiv terorizma
0 komentar(a)
oružje, Foto: Shutterstock
oružje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.08.2014. 18:07h

Egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova oštro je kritikovalo Sjedinjene Države zbog izjave jedne američke zvaničnice da egipatska vlada koristi američku vojnu pomoć protiv sopstvenog naroda.

Reagovanje egipatskog Ministarstva spoljnih poslova uslijedilo je nakon što je portparolka Stejt departmenta Mari Harf u četvrtak odgovorila na pitanje o američkoj vojnoj pomoći Izraelu tokom rata u pojasu Gaze.

Portparol egipatskog ministarstva Badr Abdel-Ati rekao je da vojnu pomoć koju dobija od SAD, Egipat koristi za borbu protiv terorizma.

"Te izjave su za osudu i odražavaju potpuno nepoznavanje i nekompetentnost u razumijevanju realnosti stvari u Gazi", rekao je on.

Izjava Harfove odnosi se na žestok obračun egipatskih vlasti sa islamističkim pristalicama zbačenog predsjednika Mohameda Morsija koga je vojska svrgnula nakon što su milioni ljudi protestovali protiv njega, podsjeća AP.

Bonus video: