"Nove mjere"

Obama i Rute za nove sankcije Rusiji

Kako je saopštila Bijela kuća, dvojica zvaničnika su u telefonskom razgovoru kao razlog za ovu mjeru naveli da Rusija nastavlja da naoružava proruske aktiviste u Ukrajini
5 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Beta/AP
Barak Obama, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.07.2014. 07:05h

Predsjednik SAD Barak Obama i holandski premijer Mark Rute složili su se o potrebi uvođenja dodatnih sankcija Rusiji.

Kako je saopštila Bijela kuća, dvojica zvaničnika su u telefonskom razgovoru kao razlog za ovu mjeru naveli da Rusija nastavlja da naoružava proruske aktiviste u Ukrajini.

Dvojica lidera su navela da Rusija još nije preduzela korake ka smirivanju situacije na istoku Ukrajine, iako je prošlo već nedjelju dana od kako je pogođen malezijski putnički avion, koji su, kako vjeruju američki zvaničnici, oborili proruski aktivisti koristeći rusko oružje, prenio je Rojters.

Umjesto da smire situaciju, na osnovu svih dokaza, složila su se dvojica zvaničnika, Rusija i dalje naoružava proruske aktiviste koji i nastavljaju s agresijom protiv ukrajinskih snaga.

Zbog toga, Obama i Rute vjeruju da se Rusiji ne sme dozvoliti da destabilizuje situaciju u Ukrajini bez posljedica, zbog čega će biti potrebno da joj međunarodna zajednica uvede dodatne sankcije, navedeno je u saopštenju Bijele kuće.

Preporučujemo za Vas