Objavljena svjetska mapa potrošnje kokaina i ekstazija, pronađite CG

Izvještaj stiže nakon što što su poznate ličnosti od britanske vlade zatražile da okonča svoj “rat protiv droge”
68 pregleda 0 komentar(a)
droga UN, Foto: Screenshot
droga UN, Foto: Screenshot
Ažurirano: 09.07.2014. 08:21h

Prema Svjetskom izvještaju Ujedinjenih nacija o ekstaziju i kokainu, poznatim i kao "droge za žurke", za 2014, u potrošnji ekstazija u svijetu prednjače Australija, novi Zeland i Britanija, dok je na četvrtom mjestu Holandija.

Što se tiče potrošnje kokaina, u svijetu prednjači Škotska, za njom slijede Španija, Australija i Urugvaj, a naredna dva mjesta zauzimaju Engleska i Vels.

Ovaj šokantni izvještaj stiže nakon što što su poznate ličnosti, među kojima su i Rasel Brand, Ser Ričard Brenson, i Sting, od britanske vlade zatražile da okonča svoj “rat protiv droge.”

U otvorenom pismu Dejvidu Kameronu, više od 80 potpisnika zatražilo je od britanskog premijera da preispita politiku zemlje prema drogama, zbog koje je u proteklih 15 godina krminalizovano preko 1,5 miliona ljudi.

Kao argument navodi se da podaci iz Australije, Češke republike, i Portugala ukazuju da se zdravstveni problemi vezani za drogu “dramatično” smanjuju ako se zavisnicima, umjesto krivično gonjenja, pruže medicinska pomoć i savjetovanje.

Detaljnu mapu pogledajte OVDJE >>>

Bonus video: