Britanka vidjela "nestali avion u plamenu"

ATSB je putem mejla potvrdio za AFP da je primio tu informaciju i da je ona proslijeđena Strateškoj radnoj grupi ATSB radi istrage
2 komentar(a)
Malezija erlajns, Foto: Reuters
Malezija erlajns, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2014. 09:06h

U Australiji su danas saopštili da istražuju u dubljim vodama okeana poslije izjave žene koja je rekla da je možda vidjela zahvaćen vatrom nestali malezijski avion sa leta MH370 od Kuala Lumpura do Pekinga.

Australijski biro za bezbjednost transporta (ATSB) koji vodi istragu na zahtjev malezijske vlade, provjerava riječi Britanke koja radi kao skiper na jednoj jahti i koja je ove nedjelje izjavila da je vidjela "nestali avion u plamenu".

ATSB je putem mejla potvrdio za AFP da je primio tu informaciju i da je ona proslijeđena Strateškoj radnoj grupi ATSB radi istrage.

S druge strane tim australijskih istraživača istražuje "neobični" podvodni signal snimljen u vrijeme nestanka aviona, mada vodeći naučnik priznaje da su šanse "tanke" da se radi o nestalom avionom.

Niskofrekventni zvuk "pokupio" je podvodni uređaj za snimanje u Indijskom okeanu na zapadnoj obali Australije 8. marta - istog dana kada je nestao Boing 777 sa 239 ljudi u avionu.

Istraživači sa Univerzitetu Kurtin u Zapadnoj Australiji analiziraju taj signal da vide da li to možda signal aviona koji je tog dana pao u okean, dodaje AP.

Bonus video: