Malezijski avion se nije srušio u dijelu okeana gdje je tražen

Avion MH370 nestao je 8. marta na letu od Kuala Lumpura do Pekinga
3 komentar(a)
Malezija erlajns, Foto: Reuters
Malezija erlajns, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.05.2014. 08:34h

Područje Indijskog okeana gdje su registrovani zvučni signali nije ono na kojem se srušio malezijski avion sa leta 370, za kojim se traga još od 8. marta, saopštile su danas australijske vlasti, na kraju dugotrajne podvodne potrage.

Australijski Združeni centar za koordinaciju agencija (JACC) naveo je da je potraga u toj zoni uz pomoć mini-podmornice sada završena. Traganje za podmornicom počelo je početkom aprila kada su detektovani prvi zvučni signali.

U saopštenju JACC navodi se da je australijska Kancelarija za bezbijednost saobraćaja objavila preporuku da se to područje sada odbaci kao mjesto pada MH370.

Australijski brod "Okeanski štit" koji nosi američku mini-podmornicu napustio je zonu potrage poslije pročešljavanja 850 kvadratnih kilometara okeana u potrazi za nestalim avionom s 239 putnika i članova posade.

Okončanje podvodne potrage podudarilo se s izjavom predstavnika američke mornarice Majkla Dina za CNN kako signali registrovani početkom aprila ne potiču od crne kutije aviona.

JACC je precizirao da će operacija traganja za MH370 sada ući u novu fazu u kojoj će biti uključena sofisticirana oprema da bi se skeniralo okeansko dno i definisala zona potrage.

Avion MH370 nestao je 8. marta na letu od Kuala Lumpura do Pekinga.

Bonus video: