SAD: 10 godina nakon otmice, djevojka vraćena kući

Nakon komunikacije sa sestrom, oteta djevojka je otišla u policiju kako bi prijavila porodično nasilje i ispričala im kako je oteta. Narednog dana, policija je uhapsila Garsiju
76 pregleda 1 komentar(a)
Isidro Garsija, Foto: Reuters
Isidro Garsija, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2014. 09:18h

25-godišnja djevojka koja je nestala u Kaliforniji prije deset godina, kazala je policiji da je bila prisiljena da se uda za svog otmičara i da mu rodi dijete, prenosi BBC.

Isidro Garsija (41) uhapšen je u utorak zbog sumnje za otmicu, silovanje i prisilno držanje mlade žene.

Policija je u saopštenju navela da je Garsijau vrijeme otmice živio kod porodice otete djevojke. Zlostavljanje je počelo 2004. godine, kada je Garsija bio u vezi sa majkom žrtve, u čijoj je kući živio, sa njenim kćerkama, u Santa Ani.

Policija navodi da je Garsija seksualno počeo da napada žrtvu u junu iste godine, samo četiri mjeseca nakon što je djevojka saporodicom iz Meksika stigla u SAD.

U avgustu je napao majku žrtve i drogirao djevojku, vozeći je 26 milja sjeverno do Komptona, gdje je zaključao u garažu.

"Tokom narednih mjeseci i godina, Garsija je više puta žrtvi govorio da je njena porodica odustala od potrage, te da će, ukoliko se ona pokuša vratiti njima, njena porodica biti deportovana u Meksiko", navodi se u saopštenju policije.

"Čak i uz mogućnost da pobjegne, nakon godina fizičkog i psihičkog zlostavljanju, žrtva nije vidjela izlaz iz svog stanja i živjela je sa Garsijom uprkos stalnom zlostavljanju", navodi se u izvještaju policije

Garsija je, prema navodima policije, često fizički i seksualno zlostavljao žrtvu.

"Čak i uz mogućnost da pobjegne, nakon godina fizičkog i psihičkog zlostavljanju, žrtva nije vidjela izlaz iz svog stanja i živjela je sa Garsijom uprkos stalnom zlostavljanju", navodi se u izvještaju policije.

Na konferenciji za novinare, policija je kazala da je Garsija djevojci "isprao mozak".

Godine 2007. prisilio je djevojku na brak. Vjenčali su se sa dokumentima koje je dobio u Meksiku. Djevojka je 2012. godine rodila i dijete.

Djevojka je nedavno kontaktirala svoju sestru na Facebooku. Sestra joj je rekla da majka pokušava da je pronađe.

Nakon komunikacije sa sestrom, oteta djevojka je otišla u policiju kako bi prijavila porodično nasilje i ispričala im kako je oteta. Narednog dana, policija je uhapsila Garsiju.

Komšije u ulici gdje su živjeli Garsija i oteta djevojka, kazali su da su zapanjeni viješću, opisujući ih kao sretan par.

Bonus video: