POLICIJA UPOZORILA TURISTE DA NAPUSTE PLAŽU VAIKIKI

Uragan donio obilne kiše na Havaje, pet osoba spaseno iz poplavljenih kuća

Uragan Lejn, sa udarima vjetra od 193 kilometara na čas, uragan je treće kategorije, a očekuje se da će se približiti ili preći preko djelova glavnih havajskih ostrva
0 komentar(a)
Havaji, Foto: Reuters
Havaji, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2018. 16:30h

Uragan donosi obilne kiše havajskom Velikom ostrvu gdje su se oglasile sirene, a pet turista je spaseno na području koje je pogođeno poplavama.

Radnici hotela postavljali su vreće s pijeskom strahujući od poplava, a policija je upozorila turiste da napuste čuvenu plažu Vaikiki, dok je pet turista iz Kalifornije spaseno iz kuća koje su iznajmili u mjestu Hilo na Havajima usljed poplava, prenijela je agencija AP.

Uragan Lejn, sa udarima vjetra od 193 kilometara na čas, uragan je treće kategorije, a očekuje se da će se približiti ili preći preko djelova glavnih havajskih ostrva.

Policija je s razglasa upozorila surfere i plivače da izađu iz vode navodeći da će plaža Vaikiki biti zatvorena do daljnjeg.

Kompanija Junajted erlajns (United Airlines) otkazala je današnje dolazne i odlazne letove na ostrvu Maui, dan nakon što su uvedena dva dodatna leta iz Honolulua ka San Francisku da bi pomogli ljudima da napuste Havaje.