Uragan donio obilne kiše na Havaje, pet osoba spaseno iz poplavljenih kuća

Uragan Lejn, sa udarima vjetra od 193 kilometara na čas, uragan je treće kategorije, a očekuje se da će se približiti ili preći preko djelova glavnih havajskih ostrva
0 komentar(a)
Havaji, Foto: Reuters
Havaji, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2018. 16:30h

Uragan donosi obilne kiše havajskom Velikom ostrvu gdje su se oglasile sirene, a pet turista je spaseno na području koje je pogođeno poplavama.

Radnici hotela postavljali su vreće s pijeskom strahujući od poplava, a policija je upozorila turiste da napuste čuvenu plažu Vaikiki, dok je pet turista iz Kalifornije spaseno iz kuća koje su iznajmili u mjestu Hilo na Havajima usljed poplava, prenijela je agencija AP.

Uragan Lejn, sa udarima vjetra od 193 kilometara na čas, uragan je treće kategorije, a očekuje se da će se približiti ili preći preko djelova glavnih havajskih ostrva.

Policija je s razglasa upozorila surfere i plivače da izađu iz vode navodeći da će plaža Vaikiki biti zatvorena do daljnjeg.

Kompanija Junajted erlajns (United Airlines) otkazala je današnje dolazne i odlazne letove na ostrvu Maui, dan nakon što su uvedena dva dodatna leta iz Honolulua ka San Francisku da bi pomogli ljudima da napuste Havaje.

Bonus video: