11 uhapšenih terorista nema veze sa nestankom aviona MH370

Više inostranih medija, među kojima i londonski Daily Mirror, prenijelo je u subotu vijest da je malezijska policija uhapsila i ispituje 11 navodnih terorista u vezi sa nestankom aviona
0 komentar(a)
Malezija erlajnz, Foto: Reuters
Malezija erlajnz, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2014. 10:55h

Malezijske vlasti negirale su danas da su u okviru istrage o nestanku aviona Malezija erlansa uhapsile teroriste. Izvještaj o hapšenju terorista glavni inspektor policije Tan Sri Kalid Abu Baka, je nazvao glupošću, piše malezijski dnevni list StarTi.

"To nema nikakve veze s avionom".

Policija vjeruje da je 11 uhapšenih navodnih pripadnika al Kaide počelo da stvara mrežu kojom je trebalo da šalju borce u Siriju.

Više inostranih medija, među kojima i londonski Daily Mirror, prenijelo je u subotu vijest da je malezijska policija uhapsila i ispituje 11 navodnih terorista u vezi sa nestankom aviona.

Malezijski avion prevozio misteriozni teret? >>>

Objavljeno je da su članovi jedne nasilne grupe koja se povezuje s al Kaidom na ispitivanju zbog povezanosti sa nestankom malezijskog aviona MH370.

Međunarodne agencije, uključujući FBI i MI6, tražile su, prema tom izvještaju, od malezijskih vlasti da sprovedu ispitivanja 11 militanata, starosti od 22 do 55 godina, a uključuju studente, poslovne ljudi i mlade udovice. Svi oni uhapšeni su prošle sedmice u Maleziji, piše New York Post.

"Mogućnost da su avion preusmjerili militanti još je visoko na listi. Međunarodni istražioci tražili su detaljan izvještaj za ovu novu terorističku grupu", rekao je neimenovani malezijski službenik za antiterorizam.

On je otkrio da su osumnjičeni priznali planiranje "održivih terorističkih kampanja u Maleziji", ali tvrde da njihova grupa nije imala veze s otmicom aviona MH370.

Avion koji je iz Malezije putovao u Peking, nestao je prije dva mjeseca. U njemu je bilo 239 osoba čija sudbina još nije poznata.

Bonus video: