Potraga za malezijskim avionom mogla bi trajati i godinu dana

Objavljeni su i novi zvanični izvještaji koji su pokazali da je operacija spasavanja započela čak četiri sata nakon nestanka aviona
1 komentar(a)
Malezija, avion, Foto: Beta/AP
Malezija, avion, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.05.2014. 09:35h

Glavni koordinator potrage za nestalim avionom MH370 Angus Hjuston vjeruje da će letilica biti pronađena, ali ističe da bi potraga mogla da traje i godinu dana.

Hjuston je dodao da je uvjeren da je južno područje Indijskog okeana mjesto gdje će nestali avion biti pronađen.

Objavljeni su i novi zvanični izvještaji koji su pokazali da je operacija spasavanja započela čak četiri sata nakon nestanka aviona, kao i da je kontroli leta trebalo čak 17 minuta da primijeti da MH370 nije na radaru.

Takođe, kompanija "Malezija erlajnz" zamolila je porodice putnika nestalog leta MH370 da napuste hotel koji im je dat na korišćenje i da odu kući.

Obećano im je da će biti ažurno informisani o potrazi za avionom, ali je donijeta odluka da se zatvore centri za pomoć porodicama nestalih otvoreni nakon nestanka 8. marta.

"Uprkos vjerovatno najvećoj potrazi u istoriji čovječanstva sudbina nestalih putnika i posade ostaje nepoznanica. Malezija erlajnz je svjesna i duboko saosjeća sa nezamislivom patnjom i bolom koje osjećaju oni čiji su voljeni bili na letu. Međutim, potraga bi mogla da bude dugotrajan proces i savetujemo porodice da umjesto u hotelu nove detalje čekaju u udobnosti svojih domova", navodi kompanija.

Svi centri za podršku biće zatvoreni 7. maja, a porodice će biti obaviještavane telefonskim pozivima, porukama, preko interneta, kao i lično, saopšteno je.

Bonus video: