Alžir: U zasjedi ekstremista poginulo 11 vojnika

Ogranak Al-Kaide takođe je aktivan na istoku zemlje. Prošle sedmice, vojska je ubila dvojicu terorista, u blizini sela Kuku, u istoj oblasti gdje je i grad Ibudraren
448 pregleda 1 komentar(a)
Alžir, Foto: Shutterstock
Alžir, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.04.2014. 19:29h

U zasjedi islamskih ekstremista na istoku Alžira poginulo je 11 alžirskih vojnika, 14 ih je ranjeno, a usmrćen je i jedan napadač, javio je AFP pozivajući se na bezbjednosne izvore.

Napad se dogodio poslije ponoći, kada su se vojnici vraćali sa zadatka u kasarnu.

Napadači su postavili zasjedu na glavnom putu koji povezuje dva sela, u planinskoj oblasti u kojoj su se ekstremisti borili protiv vojske u građanskom ratu 90-tih godina prošlog vijeka.

Ogranak Al-Kaide takođe je aktivan na istoku zemlje. Prošle sedmice, vojska je ubila dvojicu terorista, u blizini sela Kuku, u istoj oblasti gdje je i grad Ibudraren.

Današnji napad počinjen je nakon što je predsjednik Abdelaziz Buteflika u četvrtak osvojio četvrti mandat na izborima koje je obilježila mala izlasnost glasača i optužbe za prevaru.

Neke opozicione partije bojkotovale su izbore, dok su ih druge proglasile neregularnim.

Nezadovoljstvo Buteflikom najveće je u Kabiliji, gdje je u četvrtak u sukobima policije i mladih koji su ometali izbore, povrijeđeno oko 70 ljudi.

Bonus video: