"MISLIM DA PRAVE UŽASNU GREŠKU"

Tramp: Veoma je tužno ovo što Turska radi, neće biti ustupaka

Tramp je rekao kako je mislio da je postigao dogovor sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom kada je pomogao u ubjeđivanju izraelskih vlasti da puste jednog zatvorenog turskog državljanina. Tramp je tada pomislio da će Erdogan osloboditi Bransona
4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.08.2018. 08:05h

Američki predsjednik Donald Tramp rekao da neće praviti ustupke Turskoj kako bi američki svještenik Endru Branson, optužen za učešće u neuspjelom puču u Turskoj 2016. godine, bio oslobođen.

Tramp je rekao kako je mislio da je postigao dogovor sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom kada je pomogao u ubjeđivanju izraelskih vlasti da puste jednog zatvorenog turskog državljanina. Tramp je tada pomislio da će Erdogan osloboditi Bransona.

"Veoma je tužno ovo što Turska radi. Mislim da prave užasnu grešku. Neće biti ustupaka", rekao je Tramp u ekskluzivnom intervjuu za Rojters.

Tramp je uveo tarife na izvoz turskog čelika i alumnijuma kao odgovor na to što Branson nije pušten, ali nije zabrinut da će se ekonomska šteta proširiti Evropu.

Po pitanju mogućeg sastanka sa predsjednikom Irana Hasanom Rohanijem, koji je Tramp pominjao ranije ovog mjeseca, američki predsjednik je rekao da je u redu ako želi da se sastane, ali ako ne: "Nimalo me nije briga", prenosi Tanjug,

Zvanični Teheran uključujući i vrhovnog vođu Irana Ali Hamneija odbili su Trampovu ponudu za sastanak.

Što se tiče Rusije, američki predsednik kaže da bi razmotrio ukidanje sankcija Moskvi ukoliko bi oni bili voljni da sarađuju po pitanju Ukrajine ili Sirije.

Preporučujemo za Vas