MH370: Crne kutije utihnule

Prvi signali registrovani su u Indijskom okeanu 5. aprila približno 2.200 kilometara od zapadne obale Australije sa kineskog broda (Haixun 01)
1 komentar(a)
Malezija, avion, potraga, Foto: Reuters
Malezija, avion, potraga, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.04.2014. 10:56h

Poslije četiri registrovana snažna podvodna signala protekle sedmice, za koje su australijske vlasti saopštile da su vjerovatno poticali iz "crne kutije" malezijskog aviona "Boing 777-200", u potrazi za nestalom letilicom sve je utihnulo, što bi moglo da znači da su akumulatori u "crnim kutijama" do kraja ispražnjeni, javio je danas AP.

Uprkos tome što nema novih elektronskih signala, dodaje američka agencija, potraga se ipak nastavlja i grupe za potragu očajnički pokušavaju da na ogromnom prostoru dubokog Indijskog okeana tačno utvrde gdje bi "Boing" malezijske aviokompanije mogao da bude.

Novih signala nije bilo od 8. aprila, podsjeća agencija dodajući da baterije kojima su opremljeni signalni uredjaji traju približno mjesec dana.

Prvi signali registrovani su u Indijskom okeanu 5. aprila približno 2.200 kilometara od zapadne obale Australije sa kineskog broda (Haixun 01) i, potom, od 6. do 8. aprila sa broda australijske mornarice "Okeanski štit".

"Boing 777-200" poletio je letom MH370 iz glavnog grada Malezije, Kuala Lumpura, ka Pekingu 7. marta, sa 227 putnika - od kojih 154 iz Kine, i 12 članova posade.

Letilica je nestala sa radara u noći 8. marta i pretpostavlja se da nema preživjelih.

Bonus video: