Sukob sirijskih izbeglica sa jordanskom policijom

Vlasti tvrde da je do sukoba došlo pošto je policija uhapsila grupu izbjeglica koja je pokušala da ilegalno napusti kamp
2 komentar(a)
kamp Zatari, Foto: Shutterstock
kamp Zatari, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.04.2014. 16:35h

Najmanje 22 jordanska policajca su hospitalizovana poslije sukoba sa sirijskim izbjeglicama u kampu Zatari, na sjeveru Jordana, a vlasti su demantovale da je jedan izbjeglica iz kampa ubijen.

Jordanske snage bezbjednosti su upotrijebile suzavac da rastjeraju izbjeglice koje su na njih bacale kamenje, prethodno zapalivši nekoliko šatora i vozila.

Vlasti tvrde da je do sukoba došlo pošto je policija uhapsila grupu izbjeglica koja je pokušala da ilegalno napusti kamp.

"Oni su zapalili šest šatora i dva 'karavana', a pokušali su da napadnu i policijske stanice", navedeno je u saopštenju Direktorata za javnu bezbednost.

Stanovnici kampa, međutim, tvrde da je do sukoba došlo pošto je pripadnik jordanske policije prešao automobilom preko djeteta smještenog u kampu.

Svjedoci okršaja sa policajcima navode da je mnogo više izbjeglica povrijeđeno, a ne samo troje kako su vlasti saopštile.

U kampu, u kome se nalazi 106.000 izbjeglica, u protekle dvije godine je izbijalo nekoliko protesta zbog loših uslova za život, podsjeća BBC.

Bonus video: