Kolumbijska policija zaplijenila dvije tone kokaina

Prema policijskom saopštenju, zaplijenjena droga pripadala je Urabenosima, jednoj od glavnih kolumbijskih kriminalističkih grupa
1 komentar(a)
Kokain Kolumbija, Foto: Beta/AP
Kokain Kolumbija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.03.2014. 19:22h

Kolumbijska policija je u subotu objavila da je zaplijenila dvije tone kokaina od zločinačke grupe u luci Santa Marta, na karipskoj obali sjevera zemlje.

Prema policijskom saopštenju, zaplijenjena droga pripadala je Urabenosima, jednoj od glavnih kolumbijskih kriminalističkih grupa, djelimično sastavljenoj od bivših pripadnika paravojnih jedinica krajnje desnice, javlja Hina.

Ukupno 2.011 kilograma droge pronađeno je u kontejneru koji je trebao biti poslan u Sjedinjene Američke Države (SAD) a vrijednost zaplijenjene količine je procijenjena na 56 miliona dolara na američkom tržištu.

Kolumbija i Peru su glavni svjetski proizvođači kokaina. Policija Kolumbije već je od početka godine zaplijenila više od 25 tona te droge.

Sredinom marta zaplijenjena je tona i po kolumbijskog kokaina na karipskoj obali Paname tokom zajedničke operacije kolumbijskih, panamskih i američkih vlasti.

Bonus video: