NESTALI AVION

Sukob rođaka putnika i kompanije: "Ili lažete, ili se sramno ponašate"

"Možemo samo da plačemo i da se nerviramo", rekao rođak jednog od 153 Kineza iz nestalog aviona
0 komentar(a)
19.02.2019. 05:24h

Zabrinute i nervozne porodice kineskih putnika aviona "Malejžan erlanjs" nestalog prije 11 dana, kritikovale su danas tu aviokompaniju, ocijenivši da se "sramno ponaša".

Izliv nezadovoljstva je izbio u jednom pekinškom hotelu gdje se redovno sastaju rodjaci nestalih s predstavnicima malezijske aviokompanije. "Možemo samo da plačemo i da se nerviramo", rekao rođak jednog od 153 Kineza iz nestalog aviona.

"Ili lažete, ili se sramno ponašate!", dodao je on, mašući pesnicom predstavniku aviokompanije. Nezadovoljstvo je počelo kada je jedna Kineskinja, traživši sobu u hotelu, morala da pokaže vjenčani list da bi dokazala da je zaista supruga nestalog putnika.

Neki su juče zaprijetili da će štrajkovati glađu, nezadovoljni kako malezijske vlasti rješavaju slučaj nestalog aviona. Među 239 putnika i članova posade na letu MH370 iz Kuala Lumpura za Peking, bila su 153 državljanina Kine.

Kina je počela potragu za avionom "Malejžan erlajnsa" na svojoj teritoriji koja pokriva sjeverni koridor kojim je avion trebalo da leti no što je netragom nestao. Jedanaest dana od nestanka aviona istražitelji pokušavaju da utvrde šta se zbivalo u pilotskoj kabini.

Istražitelji ispituju mogućnost da je avion posle prekida komunikacija let nastavio u jednom od dva pravca - ka sjeverozapadu ili ka jugoistoku. Stručnjaci, brodovi i avioni 25 zemalja tragaju za avionom u ogromnom prostranstvu - od sjevera Tajlanda do centralne Azije u sjevernom koridoru, i od južne Indonezije do juga Indijskog okeana u južnom.

Do sada nikakav trag Boinga 777 nije nađen, dok su činjenice koje su sa sigurnošću utvrđene, malobrojne i dijelom kontradiktorne. Agencija Frans pres ocjenjuje da sve više izgleda da će to biti jedna od najvećih misterija u istoriji avijacije.

Galerija