standardna praksa

Francuska otvorila istragu o malezijskom avionu

Potez tužilaca u Parizu je standardna praksa, jer je četvoro među nestalim putnicima francuske nacionalnosti
0 komentar(a)
Malezija erlajns, Foto: Reuters
Malezija erlajns, Foto: Reuters
19.02.2019. 06:42h

Francuski tužioci su otvorili sudsku istragu vezanu za ubistvo bez predumišljaja nakon misterioznog nestanka malezijskog aviona u kome se nalazilo 239 ljudi.

Potez tužilaca u Parizu je standardna praksa, jer je četvoro među nestalim putnicima francuske nacionalnosti, prenio je AFP.

Čelnik Interpola je rekao da nestanak aviona, koji je letio iz Kuala Lumpura za Peking, vierovatno nije posliedica terorističkog napada.

"Što dobijamo više informacija, skloniji smo da zaključimo da se ne radi o terorističkom incidentu", rekao je šef Interpola Ronald Nobl (Noble) u francuskom gradu Lionu gdje se nalazi sjedište Interpola.

Sve manje nade za nestali avion >>>

Malezijska vojska ušla u trag nestalom avionu >>>

Danas su objavljene i slike dvoje Iranaca koji su se na let nestalog malezijskog aviona za Peking ukrcali sa ukradenim pasošima.

Nobl je izjavio kako su dvojica Iranaca, jedan star 19, a drugi 29 godina, u Kuala Lumpur doputovali koristeći pasoše svoje zemlje, a onda su ih tu očigledno zamijenili ukradenim austrijskim, odnosno italijanskim.

Kako se saznaje, dvojica Iranaca su planirala da potraže azil u Njemačkoj.

Malezijska vojska je danas objavila kako vjeruje da je radarom ušla u trag nestalom avionu kompanije Malezijan Erlajns iznad Moreuza Malaka, koji je nedaleko odatle posljednji put imao kontakt sa civilnom kontrolom leta prije nego što mu se prije četiri dana izgubio svaki trag.