Pejlin: Rekla sam vam odavno da će Rusija napasti Ukrajinu

Ona je tokom predsjedničke kampanje 2008. rekla da će Rusija izvršiti invaziju na Ukrajinu
58 pregleda 27 komentar(a)
Sara Pejlin, Foto: Beta/AP
Sara Pejlin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.03.2014. 20:43h

Bivša guvernerka Aljaske, republikanka Sara Pejlin oglasila se povodom krize u Ukrajin i na Fejsbuku napisala: “Vidjela sam da se ovo sprema čak iz Aljaske”.

Pejlin je prije šest godina predvidjela konflikt između Rusije i Ukrajine, kada su je ismijali u magazinu “Forin polisi”, piše “Skaj njuz”.

Ona je tokom predsjedničke kampanje 2008. rekla da će Rusija izvršiti invaziju na Ukrajinu.

“Obično nisam od onih koji govore "rekla sam vam", ali sada to kažem, jer je snobovski magazin Forin polisi moje tačno predviđanje okarakterisao kao "neobično" i "ekstremno nategnuti scenario”, npisala je Pejlin na Fejsbuku.

Pejlin je predvidjela da će, u slučaju izbora Baraka Obame za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Rusija na čelu sa Vladimirom Putinom krenuti da okupira Ukrajinu.

"Nakon što je ruska armija izvršila invaziju na Gruziju, reakcija senatora Obame je bila neodlučna, tip reakcije koji će samo ohrabriti Putinovu Rusiju da krene na Ukrajinu", rekla je Pejlin na mitingu u Nevadi, oktobra 2008. godine.

Kako piše “CBS news”, konzervativci, koji smatraju da nacionalni mediji već drugo vremena nepravično tretiraju Pejlinovu, odmah su je podržali.

“Pejlin ne samo što zna gdje je Rusija, već je znala šta će Putin uraditi Ukrajini sa Obamom kao predsjednikom”, napisao je na Tviteru radio voditelj Mark Levin, a prenio “CBS news”.

Bonus video: